- کارشناس رسمی دادگستری حسابداری - حسابرسی
- info@alishekarshekan.ir
- 09122084558
کارفرمایان مکلفند طبق ماده 90 قانون بیمه تامین اجتماعی از کارکنان خود قبل از بکار گماردن، معاینات پزشکی معمول را انجام دهند و کار متناسب با قابلیت و استعداد جسمانی به آنان ارجاع نمایند و در صورتیکه از انجام معاینات پزشکی سرباز زنند و بیمهشدگان دچارحادثه یا بیماري گردند وفق ماده 66 قانون با آنان رفتار خواهد شد.
کارفرمایان مکلفند از کلیه وجوه و مزایاي نقدي و غیرنقدي مستمر به بیمهشدگان حق بیمه مقرر را از آنها کسر و به اضافۀ سهم خود به سازمان پرداخت نمایند.
در مورد بیمهشدگانی که تمام یا قسمتی از مزد یا حقوق آنان توسط مشتری یا مراجعین تامین میشود، درآمد تقریبی هر طبقه یا حرفه مقطوعاً به پیشنهاد هیأت مدیره و تصویب شورایعالی تعیین میگردد و مأخذ دریافت حق بیمه قرار میگیرد.
بیمهشدگانی که کارمزد دریافت میکنند حق بیمه به مأخذ کل درآمد ماهانۀ آنان احتساب و دریافت میگردد. این حق بیمه در هیچ موردی نباید از حق بیمهای که به حداقل مزد کارگر عادی تعلق میگیرد کمتر باشد.
در صورتیکه بیمهشده برای دو یا چند کارفرما کار کند هر یک از کارفرمایان مکلفند به نسبت به مزد یا حقوقی که میپردازند سهم بیمهشده را از مزد یا حقوق او کسر و به انضمام سهم خود به سازمان پرداخت نماید.
کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه سهم خود و بیمهشده به سازمان میباشد و مکلف است در موقع پرداخت مزد یا حقوق و مزایای سهم بیمهشده را کسر و سهم خود را بر آن افزوده و به سازمان پرداخت نماید در صورتیکه کارفرما از کسر حق بیمهشده خودداری کند، شخصاً مسئول پرداخت آن خواهد بود. تأخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه یا عدم پرداخت آن، رافع مسئولیت و تعهدات سازمان در مقابل بیمهشده نخواهد بود.
کارفرما مکلف است حق بیمه هر ماه را حداکثر تا آخرین روز ماه بعد به سازمان پرداخت نماید. همچنین صورت مزد یا حقوق بیمهشدگان را به ترتیبی که آئیننامه طرز تنظیم لیست یا حقوق که به تصویب شورایعالی بیمه تامین اجتماعی رسیده به سازمان تسلیم نماید.
سازمان حداکثر ظرف 6 ماه از تاریخ دریافت صورت مزد، اسناد و مدارك کارفرما را مورد رسیدگی قرار داده و در صورت مشاهده نقص یا اختلاف یا مغایرت نسبت به محاسبه مابه التفاوت و وصول آن اقدام نماید.
هرگاه کارفرما از ارائه اسناد و مدارك امتناع کند سازمان مابه التفاوت حق بیمه را رأساً تعیین و مطالبه و وصول خواهد کرد.
در صورتیکه کارفرما از ارسال لیست و حق بیمه کارکنان خود در مهلت مقرر در قانون (هر ماه حداکثر تا پایان آخرین روز ماه بعد) و در مورد فعالیتهایی که مهلت ارسال لیست پرداخت حق بیمه آنان از یک ماه به 2 ماه افزایش یافته، تا آخرین روز دو ماه بعد خودداري نماید.
طبق قانون دریافت جرائم نقدي از کارفرمایان مشمول جرائم تأخیر ارسال لیست و حق بیمه خواهند بود.
کارفرمایان مکلفند صورت مزد و حقوق و مزایای بیمهشدگان و همچنین دفاتر و مدارك لازم را در موقع مراجعه بازرس در اختیار وی بگذارند. بازرسان سازمان میتوانند از تمام یا قسمتی از دفاتر و مدارك مذکور، رونوشت یا عکس تهیه و برای کسب اطلاعات بیشتر به هر یک از رؤسا و کارمندان و کارگران کارگاه و مراجع ذیربط مراجعه نمایند.
بازرسان سازمان حق دارند کارگاههای مشمول قانون را مورد بازرسی قرار دهند و دارای همان اختیارات و مسئولیتهای ذکر شده در قانون کار خواهند بود. نتیجه بازرسی حداکثر ظرف یک ماه از طرف سازمان به کارفرما اعلام خواهد شد.
بر اساس قانون اصلاح قانون بیمه تامین اجتماعی و برخی قوانین مربوطه مصوب 87/04/08 مجمع محترم تشخیص مصلحت نظام جرائمی به شرح ذیل تعیین گردیده است:
در صورتیکه کارفرمایان مشمول قانون بیمه تامین اجتماعی صورت مزد و حقوق بیمهشدگان خود را در مهلت قانونی به سازمان ارسال ننمایند ملزم به پرداخت جریمه نقدی به مأخذ ده درصد مبلغ حق بیمه همان ماه خواهند بود.
کارفرمایانی که در موعد مقرر در قانون، تمام یا قسمتی از حق بیمه مستند به لیست و بدهیهای قطعی شده خود را پرداخت ننمایند علاوه بر تأدیه اصل بیمه ملزم به پرداخت جریمه نقدی به میزان دو درصد تمام یا کسر بدهی قطعی پرداخت نشده به ازاء هر ماه تأخیر میباشند.
کارفرمایانی که قبل از صدور اجرائیه اقدام به پرداخت کامل بدهی خود نمایند از چهل درصد (%40) جرائم مربوطه معاف خواهند بود.
برای راحتی شما کاربران عزیز، دو روش برای دانلود مقالات در سایت قرار داده شده است.
دانلود مقاله با عضویت در سایت علی اصغر شکرشکن
دریافت فایل PDF مقاله با پر کردن فرم زیر
"*" indicates required fields
چقدر این مقاله مفید بود؟
بر روی یک ستاره کلیک کنید تا امتیاز شما مشخص شود!
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1
اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز میدهید
متاسفیم که این مقاله برای شما مفید نبود!
اجازه دهید این مقاله را بهتر کنیم!
به من بگویید چگونه میتوانم این مقاله را بهبود بخشم؟